Winnaars

&

Jonge Fokker

Winnaars


Sinds 2016 wordt er een Jonge Fokker van het jaar gekozen door het JongKFPS in samenwerking met het KFPS. In voorgaande jaren is deze prijs gewonnen door Antonia Derksen, Stan Derksen, Antoinet Michel en Jildert Herder.


Winnaar 2019 - Antonia Derksen


De in Duitsland woonachtige Friese paarden fokker Antonia Derksen is tijdens de Centrale Keuring gehuldigd als jonge fokker van het jaar, young breeder of the year. ‘Het is ongelooflijk wat mijn twee fokmerries in een korte tijd hebben bereikt’, reageerde Antonia die de eerste buitenlandse is die deze prijs in ontvangst mag nemen. Antonia fokt met haar Friese paarden in Feldatal, het midden van Duitsland, en ze is regelmatig op de Nederlandse fokdagen te vinden met haar paarden.


Reserve jeugdkampioen Feike van de zwarte Marie

Met de successen van dit keuringsseizoen mocht Antonia met maar liefst 2 merries verschijnen op de Centrale Keuring. de Centrale Keuring had Antonia op vrijdag al succes. Feike van de zwarte Marie (Meinte 490) werd reservekampioen bij de twenters en kreeg de reservetitel in het jeugdkampioenschap. Feike haalde eind augustus het dagkampioenschap op de fokdag in Ambt Delden, een bijzondere prestatie voor een twenter. Daar wist Amber van de zwarte Marie (Onne 376 x Stendert 447), het eerste zelf gefokte veulen van Antonia reserve kampioen te worden bij de driejarigen. Amber kreeg een Ster eerste premie en haalde in Drachten het voorlopige Kroon predicaat op én eindigde als vierde in de kampioenskeuring bij de 3-jarige paarden.


Het succes van de Friese paarden van Antonia Derksen uit Duitsland is niet ongemerkt gebleven. Na de kampioenskeuring van 3-jarigen op de Centrale keuring, waar haar paard Amber van de Zwarte Marie het kroon predicaat behaalde, mocht Antonia Derksen ook de prijs Jonge Fokker van 2019 in ontvangst nemen. Ze is de eerste buitenlandse fokker die deze prijs heeft gewonnen.


Gefeliciteerd Antonia!

----------------------------------------------------------------------------------------------


Winnaar 2018 - Stan Derksen


Stan Derksen heeft de Jonge Fokker prijs van 2018 gewonnen. Stan Derksen fokt onder de naam Stal Bellefleur, en mede door de goedkeuring van de door hem gefokte dekhengst Matthys 504 heeft hij deze prijs gewonnen! Gefeliciteerd Stan!-------------------------------------------------------------------------------------------

Winnaar 2017 Antoinet Michel


Tijdens de centrale keuring is Antoinet Michel uitgeroepen tot Jonge Fokker van 2017. Wij feliciteren haar met het behalen van deze prijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Winnaar 2016 - Jildert Herder


Onder andere 2 uitnodigingen voor de Centrale Keuring en een tweede bezichtigingshengst maakten hem jonge fokker van 2016!


Wij feliciteren Jildert Herder met het behalen van de Jonge Fokkers prijs 2016.

----------------------------------------------------------------------------------------------

feikje jeugdkampioen ambdelden
Antonia
Feike voor Rinske
Feike-van-de-Zwarte-Marie-Meinte-490-x-Goffert-369-6090
Feike-van-de-Zwarte-Marie-Meinte-490-x-Goffert-369-9559
Bokaal young breeder of the year voor Stan Derksen-7258
Matthys-504-LEEU20L60774.JPG
IMG-20160928-WA0012
IMG-20160928-WA0011